Flyttstök i ett vårdträd

bok

Fredag alltså. Som vanligt susar veckorna förbi i raketfart. Idag är det en kall dag i myllan, isande vindar från ost håller oss i ett hårt grepp. Så kallt att till och med småfåglarna håller sig undan. Gladorna däremot, de låter sig inte stoppas av något så trivialt som kyla i jakten på föda. Jag tittar upp på fågelholken i vår stora bok och undrar om det blir staren eller talgoxen som hittar sitt hem där i år. Man vet aldrig, de verkar inte vara så noga med utrymmet utan det är mer först till kvarn som gäller. Duvorna däremot, de föredrar att bygga sitt eget bo i närheten av holken, ett behov av socialt umgänge kanske?

Jag längtar efter bokens skira blad, efter suset i kronan och efter skuggan den ger en varm högsommardag. Ett vårdträd precis som det ska vara. Stort och aldrig utsatt för varken såg eller sekatör, ett vårdträd ska nämligen aldrig beskäras då det ger otur. Ett träd som planterats på 1900-talets början, då någon tyckt att det var en alldeles utmärkt idé att sätta bo just här. Ett träd som fortfarande ger oss så mycket glädje.

Fredag alltså. Här ska handlas lite gott att äta och dricka och när det är gjort blir det nog inte många knop här hemma. En fredag för mys och vila med andra ord. Och kanske med förhoppning om att få se småfåglarnas flyttstök någon gång under helgen.

Annonser

4 reaktioner på ”Flyttstök i ett vårdträd

 1. Här har vi fåglar som börjat boa till sig. Har ett gäng nötväckor och blåmesar som rensar blad får klätterhortensia, samlar näbbarna fulla med små barkbitar som de varsamt skaver loss och sen flyger de iväg. Önskar vi hade fler fågelholkar här har vi bara en men fler står på inköpslistan till nästa år.

  Jag fullkommligen älskar bokträdet, hade en sådan i huset där jag växte upp och många minnen finns sparade i det trädet.
  Hoppas du hade en fin fredag och får en härlig helg
  Kram
  Annie

 2. Flyttstök bland fåglarna hoppas jag också på. Vi erbjuder två prima moderna holkar till småfåglarna och ändå envisas de med att flytta in under takfoten på huset. Vi är alltså inte helt överens om vad de ska bo 😉
  Kram Maria

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s