Återbruk: pocketgran

Härliga lördag! Sitter i soffan framför en brasa med kaffe och lite (läs oförskämt många) After Eight 🙂 I brist på fantasi så tänkte jag att det kanske kunde finnas ett intresse för julpyssel från i fjol, jag får väl kalla det Återbruk. Först ut är pocketgranen, ett riktigt återbrukspyssel faktiskt.

gran1

Förra årets stora julpysseltrend var granar vikta av böcker, en trend som även jag hoppade på. En gammal halvtaskig pocket fick nytt liv som gran. Det här är ett riktigt enkelt pyssel som ger bra resultat. Bloggen ”Granne med Selma” har en bra beskrivning på hur man gör, du hittar den här.

star

Granpysslet ledde även till mer pysslande. Granen måste ju ha en stjärna i toppen, vad var då bättre än en vikt pappersstjärna i gråpapper. Det här var betydligt pilligare att få till, men efter ett par försök fungerade det. Det blev två. En liten till granens topp och en lite större som helt enkelt kan vara bra att ha. Man vet aldrig när man kan få användning för en liten handvikt pappersstjärna.

gran2

Jag avrundade det hela med att göra en pappersgirlang. Det här är enkelt, bara klipp till små trianglar av ett fint papper och sy ihop dem med raksöm på symaskinen. Här kan man busa till det med att använda någon fin färg på sytråden. Jag var inte så busig, utan använde vit sytråd. Fast det passar bra här. Det här pysslet gav mersmak, fler böcker offrades…

2 reaktioner på ”Återbruk: pocketgran

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s