Skördefest på Övedskloster. Eller en närstudie av ett litet rokokoslott.

IMG_3788

Hej alla fina! Hoppas ni har en alldeles underbar helg och att ni hinner njuta av det fina vädret. Tydligen så ska hösten komma på riktigt till veckan enligt SMHI, så det gäller att passa på och tanka sommarens sista solstrålar.

Vi besökte en liten skördefest idag, det är Övedskloster utanför Sjöbo som de senaste åren arrangerat. Själva skördeinslaget var kanske inte så stort, men absolut en väldigt bra början på ett evenemang som gärna får bli större. På en kvart hade vi gått en runda och kikat på vad som fanns att köpa och kände oss nöjda, istället så tog vi en promenad runt det fina slottet. Själva slottet är byggt i slutet av 1700-talet och anses vara en av Sveriges förnämsta rokoko-anläggningar och ägs av släkten Ramel.

IMG_3829

IMG_3812

Arkitekturen är verkligen inspirerande, vissa delar känns nästan som att vara i Italien med sina välvda gångar och klinkergolv. Och kolla in borden, mums!

IMG_3815

En trappa ner hittar man den stora rokokoträdgården, fruktträd och massor av rosor. Det här känns som ett ställe som måste upplevas på högsommaren när allt blommar, jag kan riktigt känna alla dofter. Mot väggarna står det spaljerade fruktträd och suger åt sig den extra värmen.

IMG_3801

IMG_3806

Sist men inte minst måste jag bara visa en bild på det fantastiska Orangeriet, nu snackar vi växthus!

IMG_3794

En liten tur på Övedskloster alltså. Inspirerande värre och klart värt ett besök om ni är i krokarna av Sjöbo någon gång!  Nu hade jag bara mobilen idag, men det blir nog en tur med stora kameran här framöver för det här är en riktigt härlig miljö.

 

 

Annonser

5 thoughts on “Skördefest på Övedskloster. Eller en närstudie av ett litet rokokoslott.

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s