En liten tur i närområdet

kaseberga

Eftersom vi fortfarande har semester så valde vi att ta en liten tur i vårt närområde igår. Först blev det ett stopp på stranden i Ystad Sandskog, bara därför att. Få saker toppar en folktom strand en solig, men lite blåsig sensommardag. Hjärnan töms på det vanliga surret och lungorna fylls med frisk luft.

När vi stog där och filosoferade så kurrade det till i magen efter en fika, en riktig gofika. Olof Viktors i Glemminge fick stilla vår hunger, och vilket sätt att stilla den på sedan – en varm cappuccino  och den absolut godaste morotskakan någon av oss ätit! Alltså, jag drömmer fortfarande om frostingen på toppen, så tjock att var bit man skar med gaffeln tippade på tallriken. Att caféet ägs av Sveriges kak- och chokladgud nummer ett, Jan Hedh, gör ju inte saken sämre. I min förtjusning över kakan missade jag helt att föreviga den, som tur var så var mannen inte lika glupsk som jag så jag lånar hans bild 😉

olofviktor

Som sagt, kolla in frostingen!

Med mätta magar fortsatte vi till Ales stenar och Kåseberga, en idé som tydligen delades med hela Tyskland och halva Holland. De där stenarna var knappt synliga… Jag lyckades i alla fall hitta en vinkel som såg nästan folktom ut, sånär som på en man i en väldigt orange tröja.

alesstenar

Efter en promenad ner till Kåseberga hamn funderade vi allvarligt på att köpa varsin fish ‘n chips, men den där morotskakan fyllde fortfarande våra magar. Nästa gång kanske, och då ska det vara helt slut på den tysk/holländska semesterperioden! Vi kände oss ganska nöjda efter den här turen, men lite vinsugna så nästa stopp blev vår trädgård och ett glas rött. Älskar verkligen de där helt oplanerade semesterdagarna!

 

Annonser

5 reaktioner på ”En liten tur i närområdet

  1. Men du nu får du mig att längta efter semestern igen, vår som precis är slut;) Härlig känsla du förmedlar och bilderna är fantastiska till och med den med mannen i den väldigt oranga tröjan;)

    Fin helg till dig och tack för kommentaren om min header, jag är ju absolut ingen expert på det området men jag försöker lära mig;)
    Kram
    Annie

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s