Lagom med vitlök och en åska som skakar om

76a72481b50ba09cc6b80d963ce85fff

Fick äntligen skördat vår vitlök häromdagen. Årets skörd var lite av ett experiment eftersom utsädet var smålökar från fjolårets skörd, det fick bära eller brista. Och bar gjorde det, en alldeles lagom vitlöksskörd blev resultatet. Nu ska de torka ett tag innan de får komma in i huset, vitlöksdoft i all ära men det kan liksom bli för mycket av det goda 😉

Har ni haft någon åska? Här i myllan har vi klarat oss från det värsta, men jisses som det blixtrade i horisonten igår kväll! Malmö- och Lundaborna fick känna att de levde, minst sagt! Själv blev vi väckta vid fem på morgonen av att åskan slog ner precis i närheten, fy vad det small! Man kan lugnt säga att det tog en bra stund innan pulsen gick ned… Fördelen med ljusshowen är att den fick temperaturen att sjunka med nästan tio grader, man kan andas och leva igen. 32 grader är inte direkt min kopp te.

Annars går tankarna till de som är drabbade av skogsbranden i Västmanland, man kan liksom inte ens i sin vildaste fantasi föreställa sig vad de går igenom. Man känner sig lite hjälplös så här långt ifrån, men det är skönt att se att så många erbjuder sin hjälp på olika sociala forum. Det finns hopp för mänskligheten!

Annonser

3 thoughts on “Lagom med vitlök och en åska som skakar om

 1. Jag har arbetskamrater från vårat kontor där som blivit evakuerade. Hemskt!
  Eld är så vidrigt kraftfullt.

  Här har vi inte haft någon åska men det skulle behövas nu.
  Svettas redan i den kvava luften annars så gör inte hettan mig något=))

  Kul med egen vitlök!
  Och gott i höstgrytorna=))
  Kramen Hannis

 2. Ja fy för åskan. Här har vi klarat oss relativt bra med. Igår gick den precis utanför byn men som tur var inte rätt över. Här går många tankar till de drabbade i skogsbranden, jag läser i de olika forumen och förvånas ändå över den kärlek och medmänsklighet som visas människor emellan. Hoppas nu att de får lite regn och att de nya planen kan hjälpa i släckningsarbetet.

  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie

 3. Uha… tanker sendes mod alle de som er ramt af brand og evakuering og pyyhhha.. Godt at læse at der hjælpes fra sociale medier. Godt når medierne fungerer som sociale moderatorer.

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s