En kvällsrunda i trädgården

Jag har insett att min blogg blir mer och mer en trädgårdsblogg så här års, inredning och design får liksom ge vika för naturens under. Men på något sätt så känns det helt rätt, var sak har sin tid. Det enda som fixas med inne är städning och hur kul är det att blogga om? Hoppas att ni tycker att det är okej 😉 I vilket fall som helst så blev det en liten kvällsrunda med kameran. Jag började på innergården. Här har den första rosen slagit ut, Louise Bugnet.

ros_louise

Vi har även valt att plantera sallad i en gammal foderkrubba från Höganäs. Det av den enda anledningen att här på innergården är det ganska snigelfritt. Och så är det faktiskt riktigt vackert!

sallad

I gången mellan innergård och trädgård har vi satt en stor urna som omringas av daggkåpa, prästkrage och lavendel. Den får definiera gränsen mellan gräs och grus och ge en liten känsla av Italien.

kruka

På kanten till uteplatsen trängs flera krukor med både örter och blommor. I en så börjar citronverbenan växa på sig ordentligt. Den är nu inne på sin tredje sommar, en fantastiskt väldoftande växt. Jag brukar nypa av några blad och gnida in mellan fingrarna. Doftar ljuvligt fräscht om händerna i timmar efteråt. Den är också god att toppa drinken med eller bottna sockerkaksformen innan man häller i smeten. 

citronverbena

I den stora perennrabatten trängs jättedaggkåpa med prästkragar, blåklockor, iris,akleja och borstnejlika. Rabatten har fått växa fram av egen vilja, det som trivs växer så det knakar medan det som kanske skulle ha bott på en annan plats trängs undan. Från början så kämpade vi för att få den att göra som vi ville, med varierande resultat. Det blir faktiskt betydligt bättre så här och mindre jobb.

perennrabatt

akleja

borstnejlika

Jag avslutar med en bild på pionknopparna, snart så fylls trädgården av den mest bedövande doft. Som jag längtar! Ha nu en fortsatt härlig helg alla fina. Kram!

pion

 

 

Annonser

3 reaktioner på ”En kvällsrunda i trädgården

 1. Underbara bilder och visst är det väl så att vi spenderar den mest betydelsefulla tiden ute nu och koncentrerar oss på ”inredningen” där:) Jag ser gärna hur mycket inspiration som helst från er utemiljö!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Suz

 2. Uhh det ser bare skønt ud. Sikke dage vi har haft i Maj. Elsker den første del af sommeren. Dette er hvad vi har længtes efter hele vinteren. God lørdag og kram!

 3. Härliga bilder! Inser att jag ägnar vår trädgård alldeles för lite tid och uppmärksamhet men som du säger, var sak har sin tid och jag väljer att lägga tid på annat just nu.
  Kram Maria

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s