Suits

suits

Tittar in lite snabbt denna stormiga måndag för att tipsa om en toppenserie på Netflix, Suits. Mannen och jag har aldrig varit speciellt intresserade av serier eftersom det är helt hopplöst att försöka följa en på tv. Men efter att vi skaffade Netflix har serier blivit en stapelvara här hemma. Efter att ha sett klart fantastiska House of Cards hade vi lite serietorka. Båda hade hört en hel del gott om Suits, men allvarligt talat – ännu en advokatserie? I brist på annat gav vi den en chans, och det var tur det för det här är en riktigt bra serie!

Suits utspelar sig i New York och handlar om Mike Ross, ett geni med fotografiskt minne som var på god väg att bli en juridikstudent på Harvard men som sparkades ut efter att han sålt tentasvar. Mike jobbar som cykelbud och blir övertalad av sin vän Trevor att ta del av en marijuana affär. Affären visar sig vara en polisfälla, och när Mike flyr från polisen råkar han springa in på en arbetsintervju hos Harvey Specter, en av stadens främsta advokater som nyligen blivit befordrad till senior partner på sitt företag. Harvey blir imponerad av Mikes intelligens, snabba tänkande, hans kunskaper om lagen och hans genuina önskan att vara en advokat, och anställer honom. Men på grund av det faktum att Mike saknar en juristexamen, och eftersom företaget föredrar Harvardalumner, blir de båda tvingade till att låtsas att Mike har en Harvardexamen. Ja ni hör ju, som bäddat för invecklade historier.

Dagens tips är alltså Suits, en väldigt annorlunda advokatserie.

Annonser

4 reaktioner på ”Suits

 1. Men den där måste skrivas upp också. Jag älskar netflix och jag älskar serier, mest för att de inte är så långa. (gillar inte filmer då jag måste sitta still i flera timmar utan föredrar de kortare serierna)

  Tack för tipset
  Kram
  Annie

 2. Jag & maken slukade Suits i ett nafs!
  Fick inget gjort på kvällarna i två veckor i februari 😉
  Sedan fick vi lätt abstinens efter tredje säsongen..

  Men nu tar vi dagen som den kommer igen 🙂

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s