Härliga lördag

Så kom stormen och försvann igen lika snabbt. Kvar lämnade den kalla vindar men sol från en klarblå himmel. Älskade sol som lyser upp vår annars så mörka skånelänga. Som fyller vardagsrummet med ljus och värme. Jag kryper upp i soffan med morgonens andra kopp kaffe, öppnar macen och fylls av inspiration från en värld där ute. Sitter med gott samvete kvar en extra stund innan dagens sysslor tar vid. Vaknar sakta till.

soffa

Filtarna hänger kvar på soffans armstöd som ett minne från en isande kall kväll. Kuddarna ligger lite huller om buller, precis som det ska vara. En ögonblicksbild från vårt vardagsrum, ett rum fyllt med konst och kärlek. Ett rum för njutning och vila, inte tillrättalagd skönhet. Lite lagomt stökigt och med spår av vårt liv.

kaffemys

Är lite stel i kroppen efter en natt på madrass i biblioteket. Tillsammans med man och djur bäddade vi ner oss i husets tystaste rum. Att sova i ett sovrum på ovanvåningen under ett smällande, gnisslande plåttak är inte att tänka på när det stormar. Men en biblioteksnatt har sin charm den med, den enda gången hunden får vara med och kramas, han som annars alltid är förpassad till bottenvåningen. Men som har sin egen soffa på husses kontor där han annars kan sova i lugn och ro. En härlig lördag efter stormen med andra ord.

Annonser

9 thoughts on “Härliga lördag

 1. Det ska vara så hemma. Med spår av dom som lever där. Annars är det inte ett hem=))
  Nu har solen kommit tillbaka lite trevande här. Hoppas att den stannar!
  Kram

 2. Så mysigt ni har det! Skönt att ta det lugnt på lördagsmorgonen, det har jag också gjort (och sen fortsatt hela dagen;)).
  Ja, fy vad det blåste i natt och gör ganska mycket fortfarande. Men så skönt att solen i varje fall har lyst upp dagen:)
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram
  Suz

 3. Sy mysigt du har det och särskilt gillar jag mattan! Här stormar det fortfarande men inte lika häftigt som natten till lördagen. Då var det verkligen svårt att sova, men det är mysigt att sitta inomhus och dona.

  Allt gott
  /Anette

 4. Så fint med spår av ert liv och hoppas ni sov riktigt gott i källaren. För på natten vill man ha lugn och ro

  Ha en fin söndag. // Lissen

 5. Ja usch vad blåsten yrde, skönt att då ha ett bibliotek att bädda ner sig i. Själv sover jag dom en stol och hörde det lagom när det var dags att gå till yogan. Fick lämna mannen tidigare på jobb så jag kunde köra bil istället för blåsa bort.
  Kram Kajsa

 6. Så mysigt att spendera natten i biblioteket, förstår att det inte gick att sova med slamrande tak. Skönt att stormen drog vidare och det verkar ju som om det fina vädret kommer fortsätta;) Mer sol åt folket är min paroll;)

  Önskar dig en fin härlig solig söndag
  Kram
  Annie

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s