Trendspaning: Inred med blommor

inred-med-blommor1

Jag skulle nog inte kunna tänka mig ett hem utan blommor och helt plötsligt är det trendigt. Det känns som om det var länge sedan växter spelade en så stor roll i inredningen som i år. Krukväxter, snittblommor och örter, alla passar in. De gamla hederliga blomborden dyker upp, en möbel som faktiskt bara är till för att ställa blommor på. Lyxigt. Vaser och krukor i alla former och material toppar försäljningslistorna. Rustik retro kombineras med modern romantik och djungelkänsla. Nu fyller man rummen med vaser i grupp, växter på väggarna och blommor på ­överraskande platser.

Årets trendigaste växt är nog fiolfikusen. Med sina stora, blanka blad fyller den upp ett rum och ger lite av den där djungelkänslan. Den har nog inte varit så inne sedan sjuttiotalet. Tror faktiskt att den skulle passa utmärkt i vårt allrum uppe, dags för en investering kanske 😉 Inred med blommor alltså, dagens trendspaning. Helt rätt i tiden.

inred-med-blommor2

Alla bilder är lånade från Pinterest

Annonser

7 thoughts on “Trendspaning: Inred med blommor

 1. Jag upptäckte i helgen att jag dödat en av mina favoritblommor, Sophoran. Trots att den såg helt levande ut. Det var märkligt…Men det var först när jag skulle byta jord som jag såg att den lever inte längre. Så nu ska jag jag ut på blomjakt. Kul att dom ”gamla” blommorna börjar komma tillbaka=)) Kram Hannis

 2. Denna trenden gillar jag skarpt. Vi behöver lite mer växter i våra hem speciellt de växter som samtidigt renar vår luft från alla dessa gifter. Tyvärr dör en hel del blommor här hemma just nu, vet inte om det beror på vädret, mig eller att de träffar vattenkannan för sällan. Men så länge det finns liv finns det hopp och jag har inte gett upp hoppet om dem än. Expedition rädda krukväxterna inleds idag;)
  Kram
  Annie

 3. Jag som älskar plantor önskar trenden välkommen.
  Roligt att du plockat ut just fiolfikusen. Jag hade en jätte som jag slet som ett djur med att avliva på ett snyggt sätt, just för att den kändes så ut & 90 tal.
  Nu kan jag ju säga att den hade vart ett praktexemplar & super trendig 😛

  Plantor är mitt gröna bidrag till hemmet 😉

  Kram

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s