Mina bästa inredningstips

Då var det en ny vecka igen. Tänkte att vi börjar med frågan hur man skapar ett personligt hem. Med i princip ingen budget alls? Går det? Jomenvisst! Det är ju det som är det roliga, själva utmaningen. Många av våra möbler kommer från släkt och vänner eller är loppisfynd. Bra för både miljö och plånbok. Hur får man till ett mysigt hem av de här förutsättningarna? Jag har några knep.

GRUNDA MED NEUTRALER: Börja med att ha en neutral färgskala i ditt hem, vitt, grått eller beige. Då har du en bra grund som enkelt kan förändras. Vi har vita och ljusgrå väggar som vi kombinerar med  naturmaterial så som trä, fårskinn, skiffer och så vidare. Naturmaterial är neutrala i sin färgskala och fungerar till precis allt. Vår soffa är vit (just nu i alla fall), köksbordet ljusgrått och stolarna i svart trä och bast. Här har vi grunden.

färg_neutral

kok1

kok2

LÄGG TILL TEXTILIER OCH FÄRG: Med hjälp av lite tyg kan man göra underverk. Kuddar och gardiner är kanske det första man tänker på. Men man kan också klä om lådor, möbler eller annat för att skapa ett helt nytt uttryck. Det som förändras mest här hemma är soffkuddarna, de kan ha allt från starka färger till mer neutrala, beroende på årstid och humör. Allt passar eftersom soffan som sagt är vit.

Ibland vill man skoja till det lite, som när vår ena fåtölj fick en ny klädsel i ett blommigt tyg med en ljusblå grund. Anledningen är att jag ville den skulle sticka ut bland de övrigt möblerna för att balansera rummet. Även den trärena kökssoffan har fått lite färg. Här har jag blandat varma färger i ett lapptäcke som täcker sofflocket. Det kombineras med ett vitt fårskinn och kuddar, både mörkgrå och färgglada sådana. Än en gång är det kontrasten jag vill åt. De loppisfyndade stolarna som vi har på ovanvåningen fick dynor av ett lite mer exklusivt ljusblått tyg. Kolla bland tygaffärens stuvbitar, här kan man göra riktiga fynd.

Ibland är det bra att tona ner istället. Genom att måla det lilla bordets skiva ljusgrå fick det ett helt nytt uttryck. Det blev en bättre grund för blommor och ljusstakar. De neutrala färgerna här hemma fortsätter just nu i form av soffkuddar i vitt, svart och grått samt ett eget mönster tryckt med potatis.

collage

kudde_tag

kudde

art2

stol

GLÖM INTE TAVLOR OCH ANNAT PÅ VÄGGARNA: Jag anser att ett hem inte blir personligt innan det finns något på väggarna. Det speglar din personlighet liksom. Vi har mycket konst i alla möjliga färger och tekniker, allt från arvegods till egna inköp. En röd tråd hos oss är starka färger, vilket fungerar toppen med våra i övrigt neutrala färger. Köp på loppis, måla om en ram, häng upp ett fint tyg, spika upp en hatt, måla själv och så vidare. Här är det bara att vara kreativ. Men våga slå i den där första spiken, det finns spackel om det skulle bli fel.

art1

sign

hatt3

Så för att summera: Börja med en neutral färgskala. Förändra det du har med färg och textil. Köp på loppis eller av släkt och vänner. Häng upp något på väggarna. Och framför allt: våga vara personlig, det är ditt hem.

För mer tips kolla in de övriga bidragen till Inspobanken.

Annonser

23 reaktioner på ”Mina bästa inredningstips

  1. Så är mitt hem också, en blandning med ommålade fynd, lite loppis och lite grann nytt. Vilka fina bilder du visar på ditt hem + tips. Hit kommer jag gärna tillbaks 🙂

    Ha en fin vecka. // Lissen

  2. Det giver mening, når du taler om farver, grundfarver i hjemmet. Den ro det giver. Jeg kunne lære en masse af dine overvejelser omkring en grundtone. Jeg vil tænke i mit hjem. Tak. Og kram!

  3. Vilka magiska bilder! Älskar den gula ramen! Har snurrat in helt på gult/senapsgult så nu blir det till att springa på loppis och hitta fina saker att måla om. Tack för inspon!

  4. Så fint! Vilka bra tips! Håller med dig om tavlor för att skapa ett personligt hem. Bara man kan bestämma sig för vilka tavlor man ska ha så…. Det är inte alldeles lätt det där. När man väl håller hammaren i handen blir det plötsligt så definitivt. På nåt sätt.

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s