Tio minuter från vårt hem

ad9f34c259f85b1a81bb79f0989cf71b

Tio minuters promenad är ibland allt man behöver för att finna ro och inspiration. Tio minuter härifrån ringlar sig ån i sakta mak. En gammal bro står kvar och påminner om svunna tider. Kor betar förnöjt nere vid vattenkanten, de som likt en klocka vet när det är dags att bli mjölkade för den här kvällen. Näckrosorna har fått fäste i de små dammar som bidats efter att ån slingrat sig en ny väg. Sjöfåglar och en och annan fisk känner sig hemma. I alla fall om du frågar tonåringarna här i byn, de som finner ro att fiska. En å som börjar här hos oss, som byter namn flera gånger på sin färd och som ett delmål förser storstadsborna med det välbehövliga dricksvattnet. En å som efter sin stora uppgift fortsätter sin färd mot västkust och hav för att förenas med det salta. En å av stor betydelse. Både för oss i dess närhet och för de som inte ens är medveten om dess existens. En å värd att bevara, bara tio minuter från vårt hem.

Dagens tema hos Tatjanis är tio minuter från mitt hem. Mitt bidrag är en bild från en kväll i somras, som en påminnelse om att vi snart är där igen.

Bloggutmaning_Tatjanis

Annonser

15 reaktioner på ”Tio minuter från vårt hem

  1. Vilken härlig bild, och väldigt vackert skrivet! Skön tolkning av 10 minuter och tack för påminnelsen om vi snart är där igen 🙂
    Ha en finfin dag!
    Kramen

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s