Köksplaner 2014

Nytt år och nya tag med fixandet här hemma samtidigt som Knaada kör igång med sin Inspobank. Vad är då mer passande än att det här inlägget får bli mitt bidrag på temat ”Planer 2014”, närmare bestämt våra köksplaner för 2014.

köksö

kyl

Våra gröna, sköna skåpluckor, hade de inte varit skadade hade de nog fått vara precis så som de är. Det passar liksom in i ett kök på landet. Men nu har vi inte sådan tur. Mdf har ju en förmåga att åldras helt utan värdighet. Så ett av våra mål för 2014 är att måla luckorna i samma grå nyans som panelen, NCS-1500-N. En ljus, neutral grå som visat sig passa perfekt i vårt kök.

köksö2

bänk

Vi kommer att måla luckorna med pensel, inte spraymåla. Detta för att försöka få fram en träkänsla på den idag väldigt släta ytan. Helst skulle vi vilja måla med linoljefärg, men med kombinationen djur, hållbarhet och tid så får det bli alldeles vanlig lackfärg istället. Linoljefärg ska ju helst inte torkas av med såpa, och i ett kök som konstant utsätts för fläckar känns inte det som den smartaste lösningen för oss.

Kaklet är en annan fråga. Ska det få vara kvar fast med uppfräschade fogar eller ska det bytas ut helt? Vi får se helt enkelt. Om det byts så lutar det åt enkelt vitt standardkakel, lite restaurangkänsla liksom.

bord2

bord

Köksbordet ska också få lite uppmärksamhet. Idag är ytan laserad, och ganska sliten efter år av användning, Men vi gillar storleken och formen på vårt köksbord, så planen är att slipa ner skivan och betsa den med drivvedsbets. Med ett par lager av matt lack ovanpå det så ska nog bordet klara några år till. Om benen ska få vara kvar som de är idag eller målas, det ser vi när skivan är fixad.

kaffe2

kaffe

Mannen och jag är riktiga kaffepimplare. Vi har nog testat de flesta varianter av tillagning: kaffebryggare, percolator, aeropress, Nespresso och French press (pressobryggare). Det som fungerar bäst för våra behov är French press på nymalda bönor och Nespresson med sina goda kapslar. Vi har en Nespresso Lattissima+ för vårt ”finkaffe”, perfekt för oss som alltid har mjölk i kaffet och en Bodum pressokanna för vardagskopparna. Kaffehörnan behöver bättre belysning, så upp på listan med det också. Lutar åt en enkel skåpbelysning från det stora varuhuset. Och några fler av Höganäsmuggarna skulle vi nog också behöva.

kök2014

Med lite snabbfix i Photoshop kan ni få en bild av hur vi tänker att köket kommer att se ut med sina nymålade luckor. Ljust och fräscht, men inte bländande kritvitt. Det här blir nog bra! Så, här har ni några av våra köksplaner för 2014.

Annonser

18 thoughts on “Köksplaner 2014

  • Tack fina! Visst är det praktiskt med en avlastningsbänk, den är suverän att ta ut och använda som enkelt utekök på sommaren också 🙂
   Kramis!

 1. Din plan ser så lækker ud. Og godt gennemtænkt. MDF.. ja, det ældes bestemt ikke med ynde. Er nu ganske vild med den farve, der er på skabene. Og den grå er også fin. Så cool du nævner farvens kode. Kram!

 2. Vilket härligt kök ni har. Så roligt med planer också, planerandet är ju halva nöjet säger dem. (själv gillar jag arbetet och se hur saker förvandlas;)

  Visst är det bra att ha fotoassistenter, mina är med överallt;)

  Ha en fin dag och nu kikar jag in och röstar igen.
  Kram
  Annie

 3. Vilket härligt kök du har, tänk att ha sådana ytor. Och extra härligt att få se en pelargonbild såhär mitt i januari, det får mig verkligen att längta extra mycket till våren!

  • Tack Emma! Kan inte riktigt låta bli det här med pelargoner trots att det bara är januari. Har till och med tagit några skott 😉 Lite tjuvstart liksom…
   Kram!

 4. Härligt att veta precis hur ni vill ha det och så skönt med ett stort kök.
  Har själv planer på att göra en !light” renovering i mitt kök

  Ha en fin vecka. // Lissen

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s