Decemberutmaning: L som i Lättgjord.

Dagens Decemberutmaning är DIY, och det på bokstaven L. Pyssel behöver inte alltid vara något som är svårt och tidskrävande. Det kan till och med vara hämmande, man har inte tid eller ork för några avancerade utsvävningar. Men om man ändå vill pyssla lite, vad kan man göra då? Lite lätt pyssel så klart, L som i Lättgjord är dagens bidrag. Här kommer tre snabba.

heart

Litet tyghjärta. Himlans lätt det här, bara klipp ut ett lagom stort hjärta i ett tyg du gillar, det kan vara allt från en liten stuvbit till ett avlagt plagg. Hjärtat behöver inte vara helt symmetriskt, utan blir nästan finare med lite oregelbundenhet. Sy ihop, fyll med vadd eller bomull och sätt i ett band. Klart! Tar max 15 minuter.

pennburk

Klä in en tom konservburk i ett fint papper och vips så har du en pennburk. Eller kruka, eller förvaring för småprylar, eller… Bara fantasin sätter gränser. Det här går ännu snabbare, pilla bort eventuell etikett på burken, klipp en remsa av det papper du vill ha i burkens omkrets och höjd. Sätt dit en bit dubbelhäftande tejp och fäst etiketten. Klappat och klart!

sign

Har du en timme över kan du göra en skylt. Såga till en plankbit i den längd du vill ha och måla den med vit väggfärg (torkar snabbt). Under tiden som färgen torkar så skriver du ut önskad text på vanligt kopieringspapper. Här kan du göra själv eller se om du hittar något på nätet som du kan kopiera. Än en gång är Pinterest en toppenkälla. Ta din utskrift och gnugga in blyerts på baksidan. Klassiskt, jag vet! Nu borde plankan vara torr. I så fall kan du välja om du vill slipa lite lätt på kanterna för ett slitet utseende eller ej. Gör vad du gillar bäst. Placera papperet på plankan med blyertssidan ner, och fyll i konturerna på din text. Sedan är det bara att fylla i med färg, antingen med pensel eller med tuschpenna. Så har du gjort din alldeles egna skylt. Enkelt va! L som i Lättgjord var det.

logga600bredd

Annonser

9 thoughts on “Decemberutmaning: L som i Lättgjord.

 1. Tänk nu kom jag på att jag sydde sådana där hjärtan förra året, men aldrig hann göra något med dem. Nu blir det att gå till skåpet där alla sysaker är och plocka fram dem!
  Kan ju fylla dem och sätta band i dem när jag tittar på Ernst!
  Kram M.E

 2. Å jag gillar snabba och enkla tips. Tackar fast de där hjärtat hade nog tagit mig närmare 20 minuter än 5 då jag inte vet vad det är med mig och allt som ska sys, det går bara inte. (Tur att vi alla har olika styrkor min är definitvt inget som har med tyg att göra;)
  Önskar dig en fin kväll
  Kram
  Annie

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s