Decemberutmaning: G som i Grönt.

kok1

Jag har inte visat våra gröna köksluckor än, så varför inte ta tillfället i akt på dagens Decemberutmaning: G som i Grönt. Här kommer den ostylade verkligheten. Ett kök i grönt.

kok6

Visst kan det vara fint med gröna luckor, men det är inte riktigt vad vi vill ha i vårt kök. Å andra sidan är det inget större fel på luckorna, så vi har ingen  panik för att vi måste göra något just nu. När vi flyttade hit trodde jag att köket skulle vara det första vi ville göra något åt, men efterhand som tiden går så landar man i tankarna på ett helt annat sätt. Vi har målat panelen, väggarna och lite lister. Det får vara bra så för ett tag. Men luckorna behöver verkligen få en dust med penseln. De är bitvis slitna, så där som mdf har en förmåga att bli med åren. Vi får se om de faktiskt blir gråa, samma grå som på panelen. Tror det skulle bli riktigt fint faktiskt. Ett sätt att knyta samman det valvuppdelade rummet liksom. Vitt blir för vitt, utan riktig rim och reson. Får nog fundera lite under julhelgen. Men just nu lutar det i alla fall mot att grönt blir grått.

kok3

kok5

logga600bredd

Annonser

7 reaktioner på ”Decemberutmaning: G som i Grönt.

 1. Så här på bild så ser ju den gröna färgen riktigt trevlig ut!
  Nästa vecka ska jag ta itu med ett litet kök där luckorna är bedrövliga, nuvarande ägaren
  har försökt vitlasera furuluckor (precis samma modell som dina) och det ser bara kladdigt ut.
  Funderar på att leta efter något företag som sprutlackerar luckor; verkar enklast!
  Önskar dig en riktigt fin 2:a advent!
  Kram M.E

  • Sprutlacka kan nog vara enklast, annars går det bra att måla luckorna hängande på plats också. Då kan man måla hela luckan på en gång.
   Ha en fin 2:a advent du med!
   Kram!

  • Tack fina du! Ja den gröna färgen växer liksom på en. Hade alla luckor varit i bra skick hade vi nog sparat det. Tyvärr är de vid vasken skadade, så någonting behöver göras. Har även varit inne på mörkgrå underskåp och vita överskåp, men tror att det finns en risk att man tröttnar.
   Kramis!

 2. Den gröna ser fin ut, men grått skulle säkert också bli vackert. Vilsamma färger båda och det tror jag är viktigast och varar längst. Sen kan man alltid sätta in lite accentfärger efterhand som man känner för det och kan skifta mellan olika.

  Ha en fin andra advent!
  Kram
  Suz

  • Ja det neutrala är oftast bäst när det gäller kök och bad. Accentfärger är verkligen min melodi, då jag är ganska ombytlig av mig 😉
   Kramis!

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s