Väntan.

cat

Det börjar skymma ute. Regnet piskar mot fasaden och vinden rycker i plåttaket. Det här är bara början, sägs det. Början på Sven. Det viner i kaminen, vedpinnarna försvinner likt såpbubblor en solig dag. Vi har bäddat i biblioteket som vi brukar när det är storm på gång. Sovrum på ovanvåningen i ett hus med plåttak och som råkar ligga helt öppet uppe på en ås, då sover man inte gott. Djuren funderar på vad som händer. Hunden ser möjligheterna med stormen, att få sova i husses och mattes säng. Den ena katten surar för att vi stängt dörren in till köket och därmed trappen upp. Den andra fattar ingenting, utan njuter av värmen i soffan mellan oss. Precis som vanligt med andra ord.

Vi väntar på att vinden ska öka, väntar på att elen ska försvinna. Väntar på lugnare väder. Väntar på tystnad. Väntar.

 

Annonser

9 reaktioner på ”Väntan.

  1. Vilken härlig bild, här härjar också Sven och det viner runt knuten, förhoppningsvis får vi behålla strömmen. Hoppas han drar snabbt vidare. Kram Åse

  2. Hvor er det en hygge måde at bruge stormen på. Her suser og hviner det og ilden buldre i ovnen. Det er også dejlig hygge, blot ingen kommer til skade. Smukt billede af katten.

  3. Här härjar Sven för fullt och det knakar för fullt i huset….lite läskigt faktiskt! Men jag överlevde Simone utan materialskador och hoppas på samma nu!
    Kram på dig!

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s