Konst i betraktarens ögon

art1

Vi älskar konst, mannen och jag. Konst som betyder något, som har en historia. Det kan vara en ärvd tavla, en vi fått, köpt eller något som egentligen inte ens skulle kunna anses vara konst av andra men är det för oss. Konst behöver inte alltid passa in, matcha med möbler och inredning eller stil i övrigt. Konst är en del av livet. Egentligen kanske det inte är så märkligt att vi har den här passionen, mannen och jag, då vi båda kommer från konstnärshem. Vi är uppvuxna med doften av oljefärg och balsamterpentin och har dessutom var sin konstvetareutbildning i ryggen.

art2

Nu väntar vi på det senaste tillskottet till samlingen, en litografi av fransmannen Norbert Robles. En teaterkvinna, en madame. Var den ska hänga har vi ingen aning om, men det ger sig som alltid. Om inte just nu, så senare.

Screen shot 2013-12-03 at 16.59.28

Annonser

4 thoughts on “Konst i betraktarens ögon

  1. Vad härligt det låter med doft av oljefärg och balsamterpentin, visst är konst härligt både gammalt och nytt, även det som är lite nött. Ha en härlig kväll.

  2. Kan lige indsnuse terpentin duftene og farverne. Maler selv og er elev hos en kunstner. Kunsten må gerne være en del af mange fleres verdener. Tror kunsten gør os til bedre mennesker. Så derfor skal kunsten ud til alle. Fine billeder.

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s