Hemmets hjärta.

kok1

Vårt kök är vad man brukar kalla ”work in progress”. Då vi köpte huset så beslutade vi att försöka renovera utan att det skulle kosta en massa pengar. Och att det får ta den tid det tar. Köket har faktiskt inte fått någon kärlek förrän det senaste året. Och det är långt ifrån klart.

kok3

Köket hade småblommig tapet, furupanel och salviagröna skåpluckor, fönsternischer och valv. Japp, matchat värre. Det där med gröna fönsternischer har jag då aldrig förstått mig på. Med lite färg kan man utföra underverk. Panelen har blivit ljusgrå och väggar, nischer och valv vita. Köket, som alltid varit ganska stort, blev genast större. Husets ljusaste rum, hemmets hjärta. Visserligen dras skåpluckorna fortfarande med sin gröna färg, just nu i alla fall. Man vänjer sig.

kok2

Och det bästa med köket? Kökssoffan. Bor man på landet måste man ha en kökssoffa. Det hör liksom till. Vår soffa är av det bättre slaget, utdragbar och sovbar. Och alldeles underbar. Den har varit mormor och morfars. Här sov morfar, både middag och natt. Och jag sov där med, med ett stort leende på läpparna. Man drog ut den så den blev som en låda, placerade en blå-vit, stjärnmönstrad madrass av det knöligare slaget i lådan och kröp ner. Och sov som en stock. Jag älskar att den nu har fått flytta hem till oss. En riktig kökssoffa i ett kök på landet.

Annonser

En reaktion på ”Hemmets hjärta.

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s