Att hoppa på tåget.

gran1

Att årets stora julpysseltrend är granar vikta av böcker har nog många lagt märke till. Nu har jag hoppat på det tåget jag med. En gammal halvtaskig pocket har fått nytt liv som gran. Det här är ett riktigt enkelt pyssel som ger bra resultat. Bloggen ”Granne med Selma” har en bra beskrivning på hur man gör, du hittar den här.

star

Det här granpysslet ledde automatiskt till mer pysslande. Granen måste ju ha en stjärna i toppen, vad är då bättre än en vikt pappersstjärna i gråpapper. Det här var betydligt pilligare att få till, men efter ett par försök fungerade det. Det blev två. En liten till granens topp och en lite större som helt enkelt kan vara bra att ha. Man vet aldrig när man kan få användning för en liten handvikt pappersstjärna.

gran2

Jag avrundade det hela med att göra en pappersgirlang. Det här är enkelt, bara klipp till små trianglar av ett fint papper och sy ihop dem med raksöm på symaskinen. Här kan man busa till det med att använda någon fin färg på sytråden. Jag var inte så busig, utan använde vit sytråd. Fast det passar bra här. Det här pysslet ger mersmak, jag misstänker att det kommer att bli fler bokgranar här framöver. Måste kolla om det finns fler böcker att offra…

Annonser

5 reaktioner på ”Att hoppa på tåget.

  • Tack snälla du! Tycker att det är extra roligt att försöka göra något av saker man redan har hemma, lite mer utmaning och bra för miljön.
   Kram!

 1. Ping: Decemberutmaning: E som En herrans massa pyssel. | Från myllan

 2. Det lilla flaggspelet får mig att dö!! Så himla sött och så fint med brunt. Gjorde en gran av en pocket för nåt år sedan men att sedan ”klä” granen också gör ju det hela sååå mycket finare och gulligare. Duktiga du!!

  Glad Lucia!
  Kram

  • Tack fina! Miniflaggorna gav faktiskt mersmak, misstänker att de nog kan tänkas dyka upp lite här och var här hemma. De är väl inte bara för jul? Måste övertala mannen… 😉
   Glad Lucia på dig med!
   Kram!

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s