Grå novemberträdgård. Eller?

krasse

Vi har fyra tusen kvadratmeter trädgård. Eller fyra tusen kvadratmeter gräsmatta om man ska vara petig. Det är stort, kanske lite väl stort. När vi flyttade till huset fanns här ingenting. Anläggning av jordvärmeslingor hade gjort sitt avtryck. Nästan inga träd, inga rabatter och inget grönsaksland. Nu är det fortfarande en väldans massa gräs, men det går i alla fall åt rätt håll.

Vad finns då kvar i en skånsk trädgård i november? Faktiskt lite av varje om man tar sig en närmare titt. Och det bör man. Örtagården kanske inte direkt kan anses vara frodig, men den är vacker så här med. Oreganons skira fröställningar med sin milda färgskala skapar lite struktur.

herb

lammora

Lammörat är fortfarande så där mysigt och fluffigt att man inte kan undvika att pilla på bladen. Bara lite grann. Snälla. Jag lovar att låta bli pilleriet imorgon.

ros2

Rosen har inte riktigt insett att det faktiskt är november, ”bara en blomma till” ser den ut att tänka. Den hinner om den skyndar sig.

kal

Hjälten i vår trädgård just nu är nog svartkålen. Som stora palmer står de stolt kvar i grönsakslandet bland ogräs som ingen velat bry sig om sedan september. Fint. Väldigt fint. Och det spelar ingen större roll om frosten kommer, svartkålen kommer att stå kvar ett bra tag till. Om den inte äts upp först det vill säga.

Annonser

6 thoughts on “Grå novemberträdgård. Eller?

 1. Hej hej!
  Vad bra du skriver o fina bilder därtill!Har du testat att pyssla med lammöron nån gång?Det blir jättefint & är lätt.Då får man ju pilla med dem lit extra lena o goa som de är 😀
  KRAM från mig!

  • Tack Helena (rodnar)! Vilken bra idé, två flugor i en smäll liksom! Jag har faktiskt inte testat lammörepyssel än, men sett en hel del fina varianter. Får definitivt lägga det till pyssellistan.
   Kram!

 2. Vilken fin blogg du har Sara! Stor tomt, vår är 3700, det som är trädgård, det tycker jag är mycket fast sen har vi 12 300 till… Visst är svartkål underbara, tåliga och vackra! ha det fint!

  • Tusen tack Sophia! Man måste börja någonstans i alla fall. Varit sugen på att börja blogga ganska länge nu, men inte riktigt kommit igång. Er trädgård verkar i alla fall vara lite mer uppväxt än vår 😉 Min största dröm är en massiv häck runt hela härligheten, men det blir mååånga plantor. Vi har också en plätt till, ca ett tunnland åker som grannen tar hand om.
   Kram!

  • Snäll du är! Håller på och dammar av systemkamerafotandet, lagt beslag på mannens 5D och leker lite med en 50 1.4 glugg. Roligt som bara den! Lite svårt att sätta skärpan bara, men skam den som ger sig.

Tack för din kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s